4 companii au anuntat investitii de peste 2 miliarde de euro în România în primele 4 luni ale anului

 

OMV-Exxon, China Huadian Engineering, Daimler si Oracle sunt principalii investitori ai anului 2013

investitieValoarea totala a investitiilor anuntate în primele patru luni ale acestui an de catre marile companii straine trec peste pragul de 2 miliarde de euro, iar Oracle este cel mai recent nume din lista gigantilor care investesc în România. OMV si Exxon au în plan investitii de 1 miliard de dolari (aproape 800 milioane de euro), compania chineza, China Huadian Engineering, vrea sa investeasca 1 miliard de euro la Turceni, Daimler vine cu 300 de milioane, iar Oracle deruleaza un program de 100 milioane de euro. Astfel, cele patru proiecte de investitii s-ar situa în jurul a 2,1 miliarde de euro.
Investitiile producatorului american de software, Oracle, au fost anuntate chiar de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova. „Este o investitie noua de extindere a capacitatilor existente, a lui Oracle, care este la vreo 100 de milioane de euro”, a declarat reprezentantul Guvernului, într-o emisiune de televiziune. Potrivit acestuia, Oracle va investi în noi centre de suport.

Un miliard de dolari, doar în explorarea unui perimetru din Marea Neagra

OMV si Exxon sunt în plin proces de dezvoltare a noilor perimetre descoperite în Marea Neagra, de unde va extrage gaze naturale, iar consortiul estimeaza investitii de 1 miliard de dolari, doar în explorare. Companiile OMV Petrom si ExxonMobile ar putea extrage circa 6,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale în fiecare an, ceea ce ar acoperi jumatate din necesarul României.

Megaproiect energetic la Turceni

La mijlocul lunii ianuarie, aflam ca statul român a semnat cu China Huadian Engineering memorandumul de întelegere pentru constructia unui nou grup energetic la Rovinari. Contractul urmeaza sa fie semnat pâna la finele acestui an, iar investitiile, de 1 miliard de euro, vizeaza cresterea capacitatii de productie a energiei, de la Complexul Energetic Turceni, cu 600 MW. Banii vor veni în totalitate de la compania chineza.

Cele mai noi modele de cutii de viteze pentru Mercedes se vor asambla în România

Daimler va investi 300 de milioane de euro, la fabrica Star Transmission de la Cugir, unde va creste capacitatea de asamblare a cutiilor de viteze pentru modele de masini Mercedes-Benz.Adrian Ungureanu, curierulnational.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie