Paradoxul scuterelor la final. Cu o luna intaziere, autoritatile anunta ca doritorii se pot inscrie la scolile de soferi pentru aceasta categorie

 

Veste buna pentru cei care au scutere. Cu o luna intaziere, autoritatile ii anunta pe cei care vor sa conduca mopede ca se pot inscrie la scolile de soferi pentru aceasta categorie.

scutereMinisterul Transporturilor sustine ca normele pentru aplicarea legii care instituie permis de conducere au fost in sfarsit trimise la Monitorul Oficial si vor fi publicate in curand.

Cei care vor carnet pentru scuter vor sustine o proba teoretica si examenul in poligon.

Ministerul Transporturilor, cel care trebuia sa emita normele din timp, spune: „precizam ca, Ordinul nr. 733/25.04.2013 (…) a fost transmis, spre publicare, la Monitorul Oficial, de catre Ministerul Transporturilor. ”

Aceste norme stabilesc modul in care un candidat poate da examen pentru a obtine permis categoria AM, adica pentru mopede. Fara ele, scolile de soferi nu pot intocmi dosarele candidatilor.

Dupa ce normele vor fi publicate in monitorul oficial, scolile de soferi vor primi autorizatie de la Aut Rut Romana in 48 de ore. Apoi cei care vor sa obtina permisul pentru categoria AM trebuie sa faca 24 de ore de legislatie si 6 ore de practica iar in final pot merge la examen.

In acest timp insa, politistii i-au sanctionat pe cei care au circulat cu scuterul fara permis. Agentii rutieri au deschis 2081 de dosare penale, dintre care 42 numai in Bucuresti. Este scandalos daca tinem cont ca din vina statului s-a ajuns in aceasta situatie. Oficialii nu au emis normele din timp, privandu-i pe cei care voiau sa conduca scuterul de acest drept. Politia spune ca nu are ce face, trebuie sa aplice legea. Chiar daca nu e completa.stirileprotv.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie