Iulia Motoc ar putea fi propusa pentru functia de judecator la CEDO – surse

 

Premierul Victor Ponta se gândeste s-o propuna pe judecatoarea Curtii Constitutionale, Iulia Motoc, pentru functia de judecator la CEDO, în locul lui Corneliu Bârsan, potrivit unor surse citate de ziuanews.ro.

iulia motocPersoane din anturajul Iuliei Motoc au declarat pentru ZiuaNews ca Ponta doreste s-o trimita pe Iulia Motoc la Strasbourg pentru ca seful Guvernului s-o înlocuiasca pe aceasta la CCR cu un om al sau. Premierul ar echilibra astfel raportul de forte, favorabil în prezent lui Traian Basescu, cu 5 la 4.

Iulia Motoc, devenita recent vicepresedinta Comitetului pentru Drepturile Omului, este considerata unul dintre oamenii presedintelui, ea numarându-se, de altfel, si printre cei sase judecatori care au invalidat referendumul de demitere a sefului statului din vara lui 2012. Pe Traian Basescu nu l-ar deranja trimiterea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului a Iuliei Motoc, pentru ca un om apropiat lui ar fi într-o functie înalta. E drept ca va pierde un vot în CCR, dar posibilitatea declansarii unui nou referendum de demitere este aproape nula.

CCR i-a dat zilele trecute premierului Victor Ponta câstig de cauza în diferentele cu CSM, pe subiectul numirii judecatorului la CEDO. Curtea a fost sesizata de catre Oana Haineala, sefa Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce Guvernul a preluat, printr-o ordonanta de urgenta, atributiile de numire a judecatorului CEDO. Guvernul va face minim trei propuneri, dintre care cel putin una trebuie sa fie, obligatoriu, o femeie. dcnews.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie