Proiectul Nabucco va fi finantat in proportie de 15-20 la suta de Transgaz

 

Adunarea Generala a Actionarilor Transgaz a stabilit, în sedinta din 29 aprilie, aprobarea unei plaje în cadrul careia sa se regaseasca nivelul participatiei companiei în proiectul Nabucco, aceasta fiind stabilita între 15 si 20% înainte de accederea potentialilor investitori din consortiul Shah Deniz si între 7% si 10%, dupa accederea potentialilor investitori din consortiul Shah Deniz.

transgaz„Aproba stabilirea unei plaje în cadrul careia sa se regaseasca nivelul participatiei SNTGN Transgaz SA în cadrul proiectului Nabucco, coroborata cu posibilitatea de finantare a societatii, între 15 si 20% înainte de accederea potentialilor investitori din consortiul Shah Deniz si între 7% si 10%, dupa accederea potentialilor investitori din consortiul Shah Deniz Deniz, urmând ca procentul final sa fie aprobat de catre Adunarea Generala a Actionarilor”, se arata în hotarârea AGA semnata de presedintele CA al Transgaz, Schmidt Victor Alexandru.

Actionarii Nabucco au semnat la 21 ianuarie acordurile de cooperare si optiunile de participare la capital cu partenerii Shah Deniz, respectiv „finantarea în comun a costurilor de dezvoltare a Nabucco Vest pâna la decizia selectiei conductei pentru ruta europeana de livrare a gazelor de Shah Deniz si acordarea de catre SOCAR, BP, Statoil si Total de optiuni pentru a prelua o participatie de 50% în proiect în noua structura de actionariat NIC”.

Conducta Nabucco Vest va transporta gazele de origine caspica de la frontiera turco-bulgara, prin Bulgaria, România si Ungaria catre Terminalul de Gaze Central-European din Baumgarten. „În calitate de componenta centrala a Coridorului Sudic de Gaze, Nabucco Vest se afla în pozitia ideala pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu gaze pentru peste 500 milioane de clienti potentiali din tarile cu economii în crestere din Europa de Sud-Est, precum si pentru Europa de Vest”, comunica în ianuarie Transgaz.

Actionarii Nabucco sunt OMV (Austria), SGSZ (Ungaria), Transgaz (România), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania). Actionarii sunt responsabili cu negocierea contractelor de aprovizionare cu gaze naturale.Afrodita Cicovschi, curierulnational.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie