Propunerile pentru numirea în functie a sefilor de parchete, vor fi transmise astazi presedintelui României, de catre ministrul Justitiei

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a anuntat ca în cursul zilei de vineri va transmite presedintelui Traian Basescu propunerile pentru numirea în functie a sefilor de parchete, avizati de Consiliul Superior al Magistraturii.

robert-cazanciuc„Mâine voi primi de la CSM avizul pentru cei sase procurori si tot mâine voi înainta presedintelui propunerile pentru numirile în functie”, a declarat Cazanciuc, joi seara, la CSM.

El a precizat ca au fost doua zile în care cei sase procurori audiati au reusit sa demonstreze ca sunt echipa de care Ministerul Public are nevoie în momentul de fata.

„Toti sunt procurori cu peste 16 ani vechime în functii de executie si de conducere. Cred ca au maturitatea profesionala pentru a-si întelege rolul de conducatori. Sunt la vârsta la care nu îsi permit sa nu performeze. As vrea sa le multumesc colegilor din CSM pentru votul de încredere acordat. E un vot care îi obliga atât pe cei sase, cât si pe ministrul Justitiei”, a afirmat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justitiei a adaugat ca, în aceeasi masura, cu totii sunt obligati fata de cetatenii ce asteapta procurori capabili, care sa le apere drepturile si libertatile atunci când acestea le sunt încalcate.

„Nu voi ezita sa prezint la nivelul Guvernului problemele Ministerului Public si sa solicit sprijin pentru rezolvarea lor. Am venit în aceasta functie cu sprijinul primului-ministru si voi solicita sprijinul domniei sale si al colegilor din Guvern pentru a aloca procurorilor resursele necesare performantei. Discutam de performanta în combaterea coruptiei, a criminalitatii organizate, a infractiunilor economice, performanta care, cu siguranta, se poate rasfrânge si asupra performantei Guvernului”, a sustinut el.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv joi toate propunerile de numire în functiile de conducere pentru PÎCCJ, DNA si DIICOT.

Cei avizati sunt Tiberiu Nitu, Bogdan Licu, Codrut Olaru, Laura Codruta Kovesi, Alina Bica si Elena Hosu.

Cu majoritate de voturi au primit aviz pozitiv Tiberiu Nitu, propus pentru functia de procuror general, Alina Bica – propusa procuror sef al DIICOT si Elena Hosu – propusa adjunct al procurorului sef al DIICOT.

De asemenea, au primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi Laura Codruta Kovesi, propusa pentru functia de procuror sef al DNA, Bogdan Licu – propus prim procuror adjunct al procurorului general si Codrut Olaru – adjunct al procurorului general. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie