Propunerile pentru numirea celor sase procurori sefi au fost transmise de ministrul Justitiei presedintelui României

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis vineri presedintelui României propunerile pentru numirea în functiile de conducere de la PÎCCJ, DNA si DIICOT a celor sase procurori avizati pozitiv de CSM.

robert-cazanciuc„Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis vineri presedintelui României propunerile pentru numirea în functia de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie a lui Tiberiu-Mihail Nitu, pentru numirea în functia de prim adjunct al procurorului general a lui Dimitrie-Bogdan Licu si a lui Codrut Olaru pentru numirea în functia de adjunct al procurorului general. Totodata, ministrul Justitiei a înaintat Presedintelui României si propunerile pentru numirea în functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a Laurei Codruta Kovesi, a Alinei-Mihaela Bica pentru functia de procuror sef al Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) si a Elenei-Georgiana Hosu pentru functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT”, se arata într-un comunicat al MJ transmis vineri AGERPRES.

Potrivit dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul sef al DIICOT si adjunctii acestora sunt numiti de Presedintele României, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani în functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singura data.

MJ reaminteste ca, în urma audierilor desfasurate în zilele de 8 si 9 mai si a analizei proiectelor de management depuse, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a emis avize favorabile pentru toti cei sase candidati propusi de ministrul Justitiei.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie