Presedintele Bancii Mondiale in vizita in Romania

 

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se vor întâlni joi cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim.

banca mondialaOficialul BM face o vizita în România, pe 9 si 10 mai, prima dupa preluarea functiei în iulie 2012.

Potrivit Bancii Mondiale, Jim Yong Kim „se va întâlni cu oficiali români, cu reprezentanti ai mediului politic, ai societatii civile si ai mediului de afaceri, pentru a discuta modalitatile optime prin care BM poate sprijini în continuare dezvoltarea României”.

”Întâlnirile se vor concentra pe oportunitatile si provocarile cu care se confrunta România, o tara cu nivel mediu al veniturilor, si pe reformele necesare în contextul actual din Uniunea Europeana”, sustine sursa citata.

Oficialul BM va fi însotit de o delegatie alcatuita din Frank Heemskerk, director executiv, Philippe Le Houérou, vicepresedinte pentru Europa si Asia Centrala, Mamta Murthi, director de tara, Elisabetta Capannelli, director de tara, Thomasz Telma, director regional al IFC, Stefan Nanu, director executiv alternativ si Ana Maria Mihaescu, reprezentantul rezident al IFC la Bucuresti.

La sfârsitul lunii aprilie, premierul Victor Ponta anunta ca directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, si presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, sunt asteptati în lunile urmatoare la Bucuresti.

„Vreau sa va spun ca în România urmeaza sa vina presedintele Bancii Mondiale – vine luna viitoare; vine doamna Lagarde, presedinta FMI, în luna iunie, daca nu ma însel. Toate lucrurile acestea înseamna niste mici piese în acel puzzle si nu doar vizita în Germania sau vizita la Varsovia pentru a ma vedea cu premierul Donald Tusk sau vizita în Spania (conteaza – n.r.). Toate aceste lucruri înseamna încredere. Traim într-o lume globala în care nu poti sa zici ca ‘nu ma intereseaza ce se întâmpla dincolo de granitele mele'”, a spus Victor Ponta, la sfârsitul lunii aprilie. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie