Femeile egale cu barbatii la prime si bonusuri

 

In Monitorul Oficial nr. 248 din 30 aprilie 2013 a fost publicata Legea nr. 128/2013 pentru abrogarea alin. (2)–(4) ale art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2008 privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati in ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii.

Discriminarea femeilorIn cadrul actului normativ se arata:

Alineatele (2)–(4) ale art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2008 privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati in ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 385 din 21 mai 2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 62/2009, se abroga.

Utilizarea elementului sex ca factor in calcularea primelor si beneficiilor, in cadrul serviciilor de asigurare si a serviciilor financiare conexe, nu trebuie sa determine diferente in materie de prime si beneficii pentru persoana asigurata, in toate contractele incheiate.Georgiana Matache, infolegal.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie