Titlurile Ar­gus sunt blocate de la tranzac­tion­are de catre o ordonanta a CNVM

 

argusInvestitorii de la bursa din Bucu­reşti aşteaptă de mai bine de un an şi ju­mă­tate ca acţiunile producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG) să re­vină la tranzacţionare, timp în care între prin­cipalii acţionari ai societăţii, SIF Oltenia şi grupul de firme controlate de Cătălin Chelu, a avut loc un război în toată regula pentru controlul societăţii.

În luna septembrie din 2011 Cătălin Chelu a preluat cu forţa conducerea com­paniei şi a blocat accesul adminis­tra­to­rilor legali în sediul companiei. Aces­tora din urmă le-a trebuit 10 luni pen­tru a reuşi să preia gestiunea Argus după mai multe episoade tensionante pe­tre­cute la sediul societăţii, unde mai mulţi oameni ai lui Chelu păzeau intrarea.

Ulterior SIF Oltenia a reuşit să monopolizeze consiliul de adminis­tra­ţie al Argus şi a numit o nouă con­du­ce­re executivă în iulie anul trecut, însă deşi a trecut aproape un an de la in­sta­larea noii conduceri, titlurile Ar­gus sunt în continuare blocate de la tranzac­ţion­are de către o ordonanţă a CNVM.

„Ordonanţa CNVM din anul 2012 so­licita ca administratorii Argus să în­toc­mească un raport cu privire la situa­ţia societăţii. Probabil că acţiunile Argus vor fi introduse la tranzacţionare după ce Comisia verifică raportul pe care-l vom publica astăzi (ieri – n. red.) cu pri­vire la situaţia companiei, însă păre­rea mea este că CNVM ar trebui să blo­che­ze de la tranzacţionare pachetele de ac­ţiuni deţinute de grupul lui Cătălin Chelu pentru că se sustrage de la deru­la­rea ofertei obligatorii de preluare prin trans­ferul pachetelor de acţiuni de la o per­soană la alta, dar care aparţin ace­luiaşi grup“, a declarat Anina Radu, unul dintre administratorii Argus Con­stanţa şi vicepreşedinte al SIF Oltenia.

Adrian Cojocar, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie