Cele mai frecvente plangeri ale candidatilor impotriva agentiilor de recrutare de forta de munca
Din păcate nu există un birou de sesizări pentru încălcarea regulilor de bun simţ în relaţia angajatori – candidaţi la un job. Studiile arată însă care sunt plângerile cele mai frecvente pe care le fac candidaţii la adresa recrutorilor. În contextul economic actual, este o adevărată încercare să îţi găseşti un loc de muncă. Angajatorii îşi permit să dea cu flit candidaţilor, iar cei care îşi caută un job trec prin tot felul de experienţe frustrante, potrivit Social-Hire.com.
1. Angajatorii nu le mai răspund niciodată candidaţilor respinşi. Cei care se aşteaptă la un răspuns din partea recrutorilor pot să aştepte mult şi bine. În 99% dintre cazuri, deşi li s-a promis un feedback, candidaţii nu vor mai primi nici măcar un e-mail de la angajatorul respectiv.
2. Nu citesc aplicaţiile candidaţilor. Cei care îşi caută un job se plâng, de asemenea, de lipsa totală de atenţie şi interes din partea angajatorilor. Deşi se aşteaptă la interviu ca recrutorul să ştie lucrurile esenţiale din CV, întrebările reiau chestiuni elementare de genul „Unde aţi lucrat ultima dată?” sau „Ce studii aţi terminat?”
3. Pun întrebări deplasate. Pentru mulţi dintre recrutori interviul de angajare este un prilej de amuzament şi îşi permit să arunce întrebări luate din articolele de presă, de genul: „Imaginează-ţi că un pinguin intră chiar acum pe uşă, având o pălărie mexicană pe cap. De ce crezi că se află aici şi ce urmează să spună?”
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!