Regulamentul de ordine interioara al Curtii Constitutionale pedepseste „atitudinea necuviincioasa la adresa conducerii CCR”
Puţini ştiau că preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, este o persoană sensibilă, pe care criticile neargumentate ale angajaţilor săi l-ar putea afecta emoţional. Aşa se face că, printr-un regulament „certat” cu gramatica limbii române, jignirile la adresa conducerii instituţiei au fost interzise.
Este imposibil de înţeles cum, într-o instituţie în care majoritatea angajaţilor au studii superioare, un document oficial redactat de aceştia conţine grave greşeli gramaticale. Ne referim la Regulamentul de ordine interioară, aprobat de plenul CCR, în care există dezacorduri gramaticale de neiertat. „Angajaţii Curţii Constituţionale are (n.r. – au) dreptul la protecţia datelor cu caracter personal, precum şi dreptul la protecţie împotriva concedierilor nelegale”, se specifică în respectivul document, care se aplică personalului contractual şi celui de specialitate juridică asimilat magistraţilor-asistenţi. Surprinzător, greşeala cu pricina se repetă în regulament.
Preşedintele Zegrean stabileşte „pedepsele”
Potrivit regulamentului, „atitudinea necuviincioasă sau injuriile la adresa conducerii CCR, a colegilor şi subalternilor” constituie abatere disciplinară. Nu sunt vizaţi însă doar angajaţii CCR, ci şi cei care fac practică sau care au acces, ocazional, în clădire. În Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a CCR se specifică faptul că preşedintele instituţiei poate aplica personalului contractual, pentru abateri, de la avertisment scris până la reducerea salariului sau desfacerea contractului de muncă.
Civilizaţi şi fără alcool la birou
Regulamentul de ordine interioară prevede ca personalul contractual al CCR să menţină curăţenia la birou şi să aibă o „comportare civilizată”. Angajaţii nu au voie nu consume alcool sau să fie sub influenţa băuturilor alcoolice la serviciu.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!