Procurorul Doru Tulus despre propunerile de procurori sefi facute de Victor Ponta

 

procuror-doru-tulusDoru Țuluș, șeful secției a II-a a DNA, este primul pe lista procurorilor care protestează față de numirile lui Ponta. O spune clar într-un interviu acordat revistei Kamikaze.

Reporter: Domnule Țuluș, am văzut că sunteți cap de listă pe foaia aceea cu procurorii protestatari de la DNA. Sunteți liderul protestului?
Doru Țuluș: Nu, nu. Am nimerit pur și simplu ca număr de ordine să fiu primul pe listă.

Rep.: Ați avut noroc să primiți „tricoul cu numărul 1“, păreți căpitan…
D.Ț.: Nu știu dacă e neapărat noroc că par căpitan acolo. Este total întâmplător, lista a fost făcută de către procurori din instituție și formalizată de către biroul de presă. Nu știu cum de am ajuns să fiu primul pe listă și nu are nici o semnificație.

Rep.: Sunteți nouăzeci de protestatari pe listă. Câți procurori sunt acum la DNA și câți vă așteptați să vi se mai alăture?
D.Ț.: Sunt 124 de procurori în momentul acesta la DNA. Cred că în final vor semna cea mai mare parte dintre ei.

Rep.: Ce sperați cu acest protest, puteți schimba decizia politică?
D.Ț.: Noi nu avem în vedere așa ceva, să schimbăm actuala propunere, care este o decizie politică, tocmai fiindcă noi nu vrem să avem de-a face cu deciziile politice. Vrem doar să se știe care este poziția noastră vizavi de acest gen de numiri, eminamente politice.

Rep.: Intrați în grevă?
D.Ț.: Nu, nu s-a pus problema de așa ceva. Nu avem de gând să intrăm în grevă, nici nu avem voie.

Rep.: Vă puteți lega cu cătușele din dotare de gardul DNA, în semn de protest…
D.Ț.: Nu, nu e cazul, folosim cătușele acolo unde trebuie. Din acest punct de vedere, nu trebuie să se relaxeze cei posibil vizați, noi nu intrăm în grevă, lucrăm ca și până acum.

Rep.: Dacă rămâne doamna Kövesi procuror-șef la DNA, rămâneți în continuare sau vă dați demisia?
D.Ț.: Nu știu în momentul acesta. Și nu am de unde să-mi dau demisia, eu sunt delegat procuror-șef de secție și-mi va expira mandatul când îmi va înceta cineva delegarea. Însă nu vreau să discutăm despre persoane, ci despre principii.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie