Care sunt asemanarile dintre managerii selectati pentru a face parte din CA-urile companiilor de stat

 
peter-weiss

Peter Weiss, fost CEO Bancpost si ABN Amro

O serie de manageri români şi străini aflaţi „între joburi“, dar care au menţinut o legătură bună cu headhunterii, în contextul în care cu greu se mai fac recrutări pe poziţii de management, au început să se aboneze la poziţiile scoase la concurs în companiile de stat. Situaţia de la companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, unde interviurile de recrutare pentru managementul privat au fost făcute de către headhunterul George Butunoiu, recunoscut pentru expertiza sa în domeniul serviciilor financiare, a scos la iveală o serie de similitudini în rândul managerilor plasaţi.

Un exemplu relevant în acest sens este numirea recentă a lui Peter Weiss, fostul country CEO al Bancpost (bancă aflată pe lista clienţilor lui George Butunoiu) şi fost preşedinte al ABN Amro România (RBS România) ca membru al noului consiliu de administraţie al CFR SA. De profesie bancher, el nu are experienţă în alte domenii şi face în mod curent naveta între Bucureşti şi Atena, având în vedere că familia sa trăieşte în Grecia. El a rămas fără job la jumătatea anului trecut.

Un alt bancher care a devenit între timp abonat la consiliile de administraţie de la stat este Lucian Isar, care a lucrat în Citigroup şi în Bancpost, iar ulterior a fost pentru o scurtă perioada de timp ministru delegat pentru mediul de afaceri în Guvernul Ponta. El este membru în CA la Tarom şi a fost până de curând şi membru în CA la CFR SA. Şi Dan Sandu, un bancher care de trei ani conduce o bancă sufocată de pierderi –  Nextebank (fosta MKB Romexterra) – tocmai ce şi-a pierdut indemnizaţia de membru în CA la CFR SA, ca urmare a respingerii planului de administrare propus pentru conducerea companiei de stat.

Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie