Angajatii Oltchim, primii beneficiari ai noilor reglementari cu privire la protectia sociala a angajatilor companiilor restructurate

 

oltchim protesteGuvernul a adoptat, marţi, ordonanţa de urgenţă privind măsurile de protecţie socială care vor fi acordate angajaţilor la companiile de stat restructurate, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

Primii angajaţi disponibilizaţi care ar urma să beneficieze de plăţi compensatorii, în baza acestei ordonanţe, ar urma să fie cei de la Oltchim.

La începutul lunii martie, Mediafax a anunţat că Guvernul va începe un program de concediere de angajaţi din 16 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare şi reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018, salariaţii concediaţi urmând să beneficieze de plăţi compensatorii şi venit lunar de completare. La acel moment, Ministerul Economiei a redactat un proiect de ordonanţă care includea o listă cu companii care urmează să fie restructurate.

Ulterior, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă proiectul şi să clarifice acest subiect.

Filip Stan, RTV

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie