Soferii sunt obligati sa sune la 112 in caz de accident

 

112Cei care uită să sune la 112, chiar și pentru o lovire banală, pot fi cercetați penal. Multe victime ale accidentelor rutiere au murit după ce au fost transportate la spital cu mașini personale. Uneori șoferii care au generat un accident rutier aleg să salveze viața victimei, fără să mai aștepte Ambulanța. Fără să vrea, ei fac mai mult rău, victimele putând rămâne cu sechele pentru tot restul vieții

Mulţi dintre şoferi au păţit-o! Au dat cu maşina peste un om, l-au transportat acasă sau la spital şi s-au ales cu dosar penal pentru părăsirea locului accidentului. Alţii nu au anunţat Poliţia după ce au lovit uşor pe cineva şi s-au trezit cu oamenii legii la uşă. Sunt şi unii care n-au făcut nimic, dar au fost chemaţi la Poliţie pentru „accidente fantomă”. Poliţiştii rutieri anunţă că şoferii pot evita aceste capcane din Codul Rutier printr-un simplu telefon la 112.

Cele mai tragice situaţii sunt cele în care şoferii trebuie să aleagă între a salva viaţa unui om accidentat şi a aştepta să vină Ambulanţa. Instinctul lor este de a-l transporta, rapid, la cel mai apropiat spital. „Riscul să i se agraveze leziunile este mai mare. Oamenii cred că scurtarea timpului de la momentul producerii accidentului şi până la medic îi poate salva viaţa victimei. Din statistici, însă, reiese că cei mai mulţi au decedat ori s-au ales cu sechele pentru tot restul vieţii”, susţine doctorul Bogdan Opriţa, medic-şef SMURD.

Petrisor Cana, EVZ

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie