RCS&RDS este compania cu cele mai mari datorii din sectorul telecom

 

rcs&rdsCei mai mari jucători din telecom aveau datorii cumulate de peste 2,8 miliarde euro, cele mai mari finanţări fiind atrase de către compania RCS&RDS, arată ultimele date disponibile, din 2011, ale Ministerului Finanţelor Publice.

Compania românească RCS&RDS cumula cele mai mari datorii la sfârşitul lui 2011, respectiv 860 de milioane de euro. RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori telecom din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania şi Italia.

Pe locul al doilea în topul datornicilor din 2011 se afla operatorul mobil Cosmote, cu peste 715 mil. euro, urmat de Vodafone (289,4 mil. euro).

UPC, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii de televiziune, internet şi telefonie fixă afişa datorii de 273 de milioane de euro, cu menţiunea că datoriile filialelor locale ale unor multinaţionale ar putea fi mai mari, în condiţiile în care finanţările acordate de către grup ar putea să nu fie evidenţiate. Grupul american Liberty Global deţine operatorul de cablu TV şi internet UPC.

Adrian Seceleanu, Octavian Calei, Adrian Dumitrache, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie