BNP Paribas a recomandat investitorilor sa cumpere obligatiuni ale Romaniei

 

leu vs euroMoneda naţională s-a apreciat la finalul sesiunii interbancare de vineri, cursul coborând spre 4,38 lei/euro, după ce BNP Paribas a recomandat investitorilor să cumpere obligaţiuni ale României cu scadenţa în 2020.

În jurul orei 16:45, operaţiunile se realizau la 4,3830 – 4,3850 lei/euro, cu circa un ban sub nivelul de la finalul sesiunii trecute, când schimburile s-au perfectat la 4,3930 – 4,3940 lei/euro.

La debutul şedinţei interbancare, euro a fost cotat la 4,3940 – 4,3970 lei, iar în prima parte a zilei cursul a oscilat aproape de 4,3950 lei/euro.

Spre finalul sesiunii interbancare, cotaţiile au coborât spre 4,38 lei/euro, iar dealerii spun că aprecierea leului a fost determinată de anunţul BNP Paribas.

Banca a recomandat investitorilor să cumpere obligaţiuni ale României cu scandenţa în aprilie 2020, la o licitaţie care va avea loc săptămâna viitoare, considerând că îmbunătăţirea lichidităţilor interbancare va avea un efect pozitiv asupra pieţei româneşti de obligaţiuni. Potrivit băncii, profilul de credit al României s-a îmbunătăţit, fapt care trebuie să fie recunoscut de agenţiile de rating.

Monica Juganaru, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie