Uniformele scolare nu vor fi obligatorii

 

uniformaObligativitatea uniformelor şcolare nu este pe placul deputaţilor comisiei de învăţământ, aceştia respingând iniţiativa legislativă ce preve ca şcolile să adopte o ţinută reprezentativă pentru elevi. Motivele invocate de către parlamentari merg de la amintirile neplăcute privind matricola prin care „eşti identificat ca un deţinut de drept comun” şi „ţinuta Kim Ir-Sen” până la problemele de igienă care derivă din faptul că părinţii nu şi-ar permite să cumpere mai multe uniforme.

Iniţiativa legislativă potrivit căreia „purtarea ţinute şcolare este obligatorie” pentru şcolile primare, gimnazii şi licee a fost respinsă, marţi, de comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor. Proiectul, semnat de către 70 de deputaţi PDL şi UDMR, prevede ca fiecare consiliu de administraţie al unităţilor de învăţământ să stabilească o uniformă proprie pentru elevi, în urma unei consultări cu părinţii şi şcolarii. Iniţiativa a stârnit însă revolta majorităţii membrilor comisiei.

„Când eram elev şi ieşeam în oraş aveam un disconfort din cauza matricolei. Eram identificat ca un deţinut de drept comun. Care sunt criteriile după care aţi judecat? Şi de ce v-aţi oprit la liceu, de ce nu v-aţi dus şi la universitate? E o anomalie”, a declarat deputatul PSD Ion Eparu.

Social-democraţii au făcut front comun împotriva proiectului împreună cu liberalii.

RTV.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie