Fondul Proprietatea a castigat unul dintre procesele in care se contesta legalitatea deciziilor administratorului Franklin Templeton

 

franklin-templetonTribunalul Bucureşti a respins o cerere a avocatului Ioana Sfîrăială de anulare a unei decizii a AGA de la Fondul Proprietatea din noiembrie 2010, arătând că deciziile AGA din septembrie 2010 prin care Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului Proprietatea nu pot afecta retroactiv validitatea deciziilor luate ulterior.

„Tribunalul Bucureşti a anunţat că s-a pronunţat în favoarea Fondului în dosarul nr. 7548/3/2011 (referitor la acţiunea formulată de către un acţionar minoritar, partea litigantă, privind anularea hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de modificare a Actului Constitutiv aprobată de acţionari la data de 29 noiembrie 2010). În luarea acestei decizii, instanţa a respins susţinerile părţii litigante potrivit cărora anularea unor hotărâri ale acţionarilor aprobate în septembrie 2010 ar trebui să afecteze retroactiv validitatea hotărârilor acţionarilor aprobate după această dată. Instanţa a acordat, de asemenea, Fondului cheltuieli de judecată în valoare de 65.000 lei“, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Franklin Templeton, administratorul FP.

Stefan Musgociu, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie