Toate institutiile de stat ordonator principal de credite aparatul central ar putea suporta o reducere medie de 15 – 20% din personal

 

angajatMemorandumul privind reducerea cu 15% a numărului de posturi în sistemul bugetar ar putea fi discutat şi aprobat în Guvern la jumătatea lunii aprilie, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu.

„Noi avem un dead-line pentru jumătatea lunii aprilie. Deci, 15 aprilie – să mergem în Guvern în care să ducem memorandumul respectiv şi să stabilim în funcţie de propunerile pe care le-au dat toate ministerele, toate instituţiile centrale ale statului, să le aprobăm în guvern şi, în perioada următoare, să le punem în aplicare”, a spus Chiţoiu.

Şeful de la Finanţe a admis că o problemă majoră este salarizarea sistemului bugetar, însă a atras atenţia asupra faptului că la ora actuală există prea mulţi angajaţi în acest sistem, în România.

„Sunt domenii unde trebuie restructurat, în sensul de a reduce numărul de personal bugetar, dar sunt şi domenii unde trebuie suplimentat acest număr. Sunt anumite structuri, anumite instituţii unde poţi să reduci cu 30%, cu 25%, cu 50%, dar nu din sănătate sau educaţie, şi sunt altele unde trebuie să suplimentăm numărul de personal’, a explicat Chiţoiu.

În opinia acestuia, la toate instituţiile de stat ordonator principal de credite aparatul central ar putea suporta o reducere medie de 15 – 20% din personal.

Iulian Tudor, RTV

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie