Banca Transilvania are doi reprezentanti in Consiliul de Administratie al SIF Moldova

 

banca-transilvaniaHoria Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, a treia bancă locală, cu active de 6,72 mld. euro şi o capitalizare de 620 mil. euro, a fost ales în consiliul de administraţie al SIF Moldova (SIF2), întărind astfel influenţa băncii asupra activelor de 1,17 mld. lei (265 mil. euro) ale SIF.

Pentru Banca Transilvania, apropierea de SIF Moldova înseamnă un plus de stabilitate, având în vedere că SIF-ul a susţinut dezvoltarea băncii. SIF Moldova deţine 5% din acţiunile Băncii Transilvania la care mai ţine şi depozite de aproape 14 mil. euro. În schimb, banca controlează oficial aproape 10% din SIF Moldova, conform CNVM.

În afară de Ciorcilă în CA au mai intrat Radu Hanga, şeful BT Asset Management, divizia de fonduri mutuale a băncii, şi omul de afaceri Octavian Radu, un apropiat al Băncii Transilvania.

Cei de la Banca Transilvania şi-ar fi dorit măcar patru locuri în CA pentru a avea un control deplin, însă grupul lui Mihai Rotaru, unul dintre cei mai puternici investitori de pe bursă din noua generaţie, le-a stricat planurile, reuşind să obţină două locuri de membru pentru Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD Viorel Hreben­ciuc, şi pentru Cătălin Iancu, şeful OTP Asset Management.

Andrei Chirileasa, Roxana Pricop, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie