Grupul de media Lagardere vinde actiunile EADS pentru 2 miliarde de euro

 

eadsGrupul de media francez Lagardere a anunţat că va ceda cele 7,5% din acţiunile pe care le deţine în European Aeronautic Defence and Space Company (EADS), în cadrul unei tranzacţii estimate la peste 2 miliarde de euro, potrivit AFP.

Lagardere a confirmat, vineri, într-un comunicat de presă, că, până la 31 iulie, acţiunile sale vor fi cedate concernului aeronautic EADS. Participaţia Lagardere la EADS este estimată la 2,5 miliarde de euro, la cursul actual al unei acţiuni a grupului aeronautic.

Renunţarea la acţiunile deţinute în EADS reprezintă ieşirea grupului de media francez Lagardere din sectorul apărării. Operaţiunea ar putea fi realizată prin programul de răscumpărare a propriilor sale acţiuni, anunţat la sfârşitul lunii martie de către EADS, au spus reprezentanţii grupului Lagardere.

Această tranzacţie ar putea aduce peste 2 miliarde de euro grupului controlat de Arnaud Lagardere, care în prezent se află într-un proces profund de reorganizare şi valorizare a operaţiunilor sale, în speranţa creşterii valorii companiei care este cotată la bursă.

Pe de altă parte, marţi, Lagardere a anunţat că va ceda grupului Amaury cele 25% din acţiunile pe care le deţine în societatea Les Editions P. Amaury, proprietara publicaţiilor Le Parisien şi L’Equipe, pentru o sumă de 91,4 milioane de euro.

Arnaud Lagardere a anunţat deja că participaţiile minoritare ale grupului său în alte societăţi vor fi cedate, astfel avându-se în vedere deblocarea fluxurilor financiare ale companiei.

Madalina Cerban, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie