Jurnal de curs- ziua XI

 

O zi plina de medieri.
mediere in romaniaDupa ce ne-am facut „incalzirea” cu recapitularea si lucrand la acceptarea diferentelor dintre oameni si la renuntarea la prejudecati, am trecut la mediat. Noi le-am propus obiectul conflictului iar ei si-au creat povestea in mod liber.
Fiecare mediator a adoptat un stil propriu de lucru si de organizare a biroului si a sedintei de mediere. Iar partile au fost care mai de care mai inventive, punand mediatorii in diverse situatii, pe care nu le-au putut prevedea.
Persolitatea si experienta de viata a celor care au mediat au avut un cuvant de spus in modul de abordare a partilor si a evidentierii aspectelor pozitive din povestea partilor.
Toate medierile s-au finalizat cu acord si a fost interesant de observat cat de diferite au fost solutiile la care au ajuns partile in conditiile in care toti au avut de rezolvat aceeasi problema. Atata timp cat solutiile au reprezentat dorintele partilor implicate, toate au fost bune.
Discutiile in plen, in care au fost prezentate problemele partilor si solutiile la care au ajuns, s-au concentrat pe ce au simtit partile si mediatorul in timpul procedurii de mediere si modul in care au reusit sa gestioneze momentele tensionate si blocajele partilor.
Formatorii- observatori au apreciat faptu ca s-au purtat firesc si ca au reformulat cu usurinta, aplicand in practica informatiile teoretice acumulate in curs.
Urmatoarea intilnire va fi cu colegi mediatori.

Anca Lucia Stancu, formator

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie