BMW nu deschide fabrica auto in Romania

 

german-autoGuvernul se află în negocieri cu un mare producător auto din Germania, care este interesat să deschidă o fabrică în România, a declarat premierul Victor Ponta la Antena 3.

Premierul a precizat că nu este vorba de BMW si că Guvernul a semnat un memorandum de întelegere „cu una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii auto din Germania, care va deschide o fabrica în România, dar aceasta nu este BMW”.

Potrivit ziarului slovac Hospodárske noviny, BMW ia in considerare deschiderea unei fabrici în România, Slovacia sau Ungaria. Slovacia ar oferi cele mai bune conditii, fata de România, care „nu se bucură de o reputatie foarte buna”.

„Situaţia actuală din Ungaria mai degrabă alungă investitorii, decât să îi atragă. Nici declaratia recentă a premierul Victor Orban, conform căreia statul ar trebui să detină jumătate din băncile străine din tara, nu ajută prea mult. România, de asemenea, nu are cea mai bună reputatie în acest moment, lucru care se vede si din eforturile Uniunii Europene de a nu permite locuitorilor acestei tări să călătorească liber. Statul este considerat un loc al coruptiei si infractiunilor, doi factori care contribuie la decizia a tot mai multi cetăteni de a pleca să îsi încerce norocul în vest”, se arată în articol.

Economica

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie