Senatul analizeaza proiectul de lege privind desfiintarea Rasdaq

 

RasdaqUn grup de senatori au iniţiat un proiect de lege care prevede desfiinţarea pieţei Rasdaq şi asigură acţionarilor dreptul de a alege pe ce piaţă sau sistem alternativ de tranzacţionare vor transfera companiile, sau dacă le vor delista, conform Mediafax.

Proiectul este semnat de 28 de senatori din PSD, PDL, PNL, UDMR, PP-DD şi UNPR şi a fost înregistrat săptămâna trecută la Senat. În expunerea de motive a iniţiativei legislative se spune că proiectul de act normativ a fost supus consultărilor publice timp de 30 de zile pe site-ul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

La mijlocul lunii noiembrie, CNVM a supus dezbaterii publice un proiect de act cu caracter normativ care prevedea ca firmele de pe Rasdaq să fie mutate pe una din pieţele reglementate sau un sistem alternativ de tranzacţionare, în caz contrar urmând să fie transferate automat pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti. Prevederile proiectului respectiv sunt foarte apropiate de cele cuprinse în proiectul înaintat de grupul de senatori.

„Având în vedere solicitările transmise de Comisia Europeană ca autorităţile române să furnizeze informaţii concrete cu privire la clasificarea pieţei Rasdaq sau eventuale modificări ale statutului acestei pieţe şi să transmită un calendar pentru adoptarea acestor modificări, propunem soluţionarea acestei situaţii printr-un proiect de lege care să cuprindă măsuri urgente în sensul conformării cu prevederile Directivei 2004/39/CE privind pieţele de instrumente financiare. Importanţa iniţierii acestui proiect de lege reiese şi din atenţionarea Guvernului României – Ministerul Afacerilor Europene cu privire la faptul că lipsa unui răspuns clar şi la obiect la solicitările Comisiei Europene va declanşa o acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiei României ca stat membru de conformare la prevederile europene incidente”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege prezentat de grupul de senatori.

Curierul National

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie