Tudor Ciurezu ar putea sa isi mentina pozitia de presedinte al SIF Oltenia

 

SIF OlteniaPreşedintele actual al Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia, Tudor Ciurezu, ar fi obţinut sprijinul investitorilor grupaţi în jurul omului de afaceri Florin Pogonaru, potrivit informaţiilor din piaţă. Forţa acestora şi slăbiciunea sau neimplicarea decisivă a celorlalţi ar putea să-i aducă victoria lui Tudor Ciurezu.

„Jocurile mi se par făcute la SIF Oltenia (SIF5): Ciurezu + Pogonaru = linişte“, a rezumat ecuaţia, colocvial, un administrator de investiţii, pentru ECONOMICA.NET. În numai primele două luni ale anului, Florin Pogonaru a cumpărat prin Prodplast circa 4,5 milioane de acţiuni SIF5, adică aproape 0,8% din totalul titlurilor.

Controversatul Cătălin Chelu, grupul Băncii Transilvania şi cel al lui patronului Doraly, Gheorghe  Iaciu „pot spera pentru oamenii lor la cel mult unul dintre cele 7 posturi de administratori ai SIF5. Chelu, din cauza problemelor juridice, iar ceilalţi – pentru că nu pot asimila mai mult, deocamdată“, a mai spus sursa citată. Grupul Băncii Transilvania controlează deja SIF Banat Crişana (SIF1) şi a intrat în luptă pentru SIF Moldova (SIF2). Grupul de brokeri şi fonduri de investiţii din spatele lui Iaciu are încă un litigiu major de rezolvat cu firma care administrează SIF Muntenia (SIF4) şi, de asemenea, se află în competiţia de la SIF Moldova (SIF2).

Pe de altă parte, actuala echipă de conducere a SIF Oltenia (SIF5) pare să aibă o cotă bună printre analişti, deci şi printre investitorii mari.

SIF Oltenia (SIF5) „a reuşit să dovedească un management de portofoliu care i-a adus dividende mai mari decât cele obţinute de celelalte SIF-uri din portofoliile lor, fără să vândă cele mai preţioase active pe termen lung, ca Erste şi BRD. Doar SIF1 a mai făcut la fel“, a declarat,  pentru ECONOMICA.NET, un cunoscut analist bancar, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Adrian N. Ionescu, Economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie