Tribunalul Bucuresti se pronunta in 27 martie asupra contestatiilor EFT AG, EFT Romania si Electrocarbon SA in dosarul contractelor cu Hidroelectrica

 

HidroelectricaMagistraţii Tribunalului Bucureşti se vor pronunţa mâine asupra contestaţiilor depuse de EFT AG, EFT România, Electrocarbon SA şi Electrocentrale Deva împotriva măsurilor administratorului judiciar Euro Insol de denunţare a contractelor de vânzare-cumpărare a energiei electrice încheiate cu Hidroelectrica. „Amână pronunţarea la data de 27 martie 2013”, se arată pe site-ul Tribunalului Municipiului Bucureşti (TMB).

În cauzele Energy Holding, Alpiq RomIndustries şi Electrocentrale Paroşeni, prin care acestea au contestat aceeaşi măsură luată de administratorul judiciar, instanţa a acordat noi termene pentru data de 3 aprilie, iar în dosarul în care Alpiq RomEnergie a contestat denunţarea contractului de vânzare-cumpărare a energiei electrice încheiate cu Hidroelectrica următorul termen a fost stabilit pentru data de 17 aprilie. În toate aceste patru dosare, termenul următor a fost dat pentru a se lua la cunoştinţă de înscrisuri şi pentru a se cita comitetul creditorilor.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în vara anului trecut, din cauza contractelor bilaterale încheiate cu traderii din energie, în urma cărora a pierdut 1,2 mld. euro în perioada 2006-2012, din cauza preţurilor mici la care beneficiarii au cumpărat electricitatea, potrivit datelor prezentate anterior de către administrator.

Companiile care au încheiat contracte directe cu Hidroelectrica, la un preţ mediu de 130 lei/MWh, sunt Alro Slatina, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, Electrocarbon, ArcelorMittal Galaţi, Alpiq Romindustries, Alpiq RomEnergie, EFT România, Electrica.
Până în luna septembrie 2012, administratorul judiciar al Hidroelectrica – EuroInsol – a renegociat contractele încheiate cu Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica.

Afrodita Cicovschi, Curierul National

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie