Compania Siemens ar putea investi in Romania

 

siemens-sageata-albastraRomania a intrat in vizorul investitorilor nemti. Presa germana scrie ca celebrul concern Siemens isi va muta la noi o parte din capacitatile de productie. Iar premierul anunta ca aceasta nu e singura investitie de marca. Potrivit lui Victor Ponta, guvernul a incheiat o intelegere, deocamdata confidentiala, cu una dintre cele mai importante companii nemtesti din industria auto, pentru deschiderea unei noi fabrici in Romania.

Cea mai spectaculoasa prezenta Siemens in Romania o constituie  „Sageata albastra”, adica 120 de trenuri Desiro furnizate Cailor Ferate Romane de firma germana. Jumatate dintre ele au fost importate, iar jumatate asamblate in Romania, la Arad. Tot la Arad, Siemens produce si cel mai economic tramvai din lume.

In acest moment, Siemens are deja in Romania patru fabrici care produc diverse componente – trei la Sibiu si una la Buzias. Germanii vor sa isi extinda insa aceste capacitati prin relocarea unor activitati din Germania.

Cei de la Siemens spun ca deocamdata negociaza cu sindicatele din Germania reducerile de personal din fabricile de unde vor fi transferate catre Romania anumite activitati de productie. Abia dupa finalizarea acestor negocieri  vor anunta ce se transfera si unde.

Coincidenta sau nu, si la Palatul Victoria s-a discutat la ultima sedinta a cabinetului despre investitii germane.

InCont

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie