Procedura de recuperare a diferentei de suma dintre taxa auto si timbrul de mediu

 

timbru de mediu1Şoferii care au plătit o taxă auto cu o valoare mai mare decât cea a timbrului de mediu pot recupera, la cerere, din bugetul Fondului pentru mediu sau de la bugetul de stat, sumele reprezentând diferenţa dintre cele două.

Restituirea sumelor de bani rezultate ca urmare a diferenţei dintre taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu este prevăzută în cadrul Ordonanţei de Urgenţă nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

Pentru a li restitui sumele de bani în cauză, românii trebuie să depună o cerere la organul fiscal competent, în acest caz la Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice din ţară. Cererea trebuie să fie însoţită de o chitanţă, de un ordin de plată sau de un extras de cont care să dovedească plata taxelor, dar şi de o copie după cartea de identitate a maşinii şi după certificatul de înmatriculare.

Ultimul proprietar al unei maşini pentru care s-a plătit taxa de poluare, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu şi care a fost scoasă ulterior din parcul auto naţional poate, cere, la rândul său, restituirea valorii reziduale a timbrului.

Corina Varlan, Gandul

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie