Creditele pentru investitii din fonduri BEI mai rentabile decat alte credite

 

13542730-male-hand-holding-wooden-pencil-with-eraser-and-erase-word-creditPentru orice companie, o finanţare bancară ieftină înseamnă dobânzi reduse, lipsa garanţiilor, perioade de graţie în debutul creditării şi stimulente financiare traduse prin rambursări băneşti. Toate aceste patru condiţii sunt îndeplinite de creditele pentru investiţii acordate de 9 bănci româneşti din surse BEI. Sigur, sunt câteva condiţii care trebuie îndeplinite, însă la final, societatea finanţată îşi atinge scopul: dezvoltarea afacerii.

Finanţarea de pe piaţa interbancară, fie ea locală sau europeană, rămâne destul de scumpă, fiind afectată de costul în creştere al riscului. Companiile pot evita transmiterea acestor influenţe în preţul creditelor prin accesarea  împrumuturilor de la entităţi bancare cu rating AAA. Una dintre acestea este Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), care, prin acordurile încheiate şi cu instituţii de credit din România, acordă cei mai ieftini bani pentru investiţii, capital de lucru şi co/prefinanţări asociate fondurilor europene.

Din sursele atrase de la BEI, băncile româneşti finanţează companii din diferite sectoare precum agricultură, producţie, turism sau transporturi. De altfel, instituţia europeană sprijină în special absorbţia fondurilor acordate de către Uniunea Europeană, peste 75% din finanţări având o astfel de destinaţie. De asemenea, BEI asigură asistenţa tehnică de înaltă calitate pentru proiectele care se finanţează din fondurile structurale şi de coeziune, şi, mai nou, pentru proiectele finanţate în regim de parteneriat public privat. Totodată, astfel de împrumuturi pot fi folosite de societăţi şi pentru refinanţarea unor cheltuieli realizate din surse proprii sau din credite bancare.

Ada Stefan, Income Magazine

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie