Angajatii din domeniul IT, singurii care isi permit sa cumpere o locuinta in 2013

 

locuinta-nouaPromotorii complexurilor rezidenţiale susţin că pe piaţă au revenit cumpărătorii care achiziţionează locuinţe în construcţie, în unele cazuri chiar la stadiul de „groapă”, situaţie nemaiîntâlnită în ultimii ani, cei mai mulţi fiind tineri, mulţi angajaţi în domeniul IT.

„Am început vânzarea în iulie anul trecut, iar în septembrie-octombrie s-au semnat primele contracte, chiar în stadiul de groapă. E o situaţie pe care n-am mai văzut-o demult pe piaţă, respectiv să vinzi înainte de a finaliza construcţia. Cei care cumpără sunt tineri de până în 40 de ani, care plătesc prin Prima Casă sau au apartamente vechi pe care le vând şi îşi cumpără nou. Majoritatea sunt IT-işti”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Mihai Lucian, sales manager al complexului Avangarde Forest, unul dintre expozanţii prezenţi la târgul imobiliar Project Expo.

Complexul este amplasat în zona Matei Millo din Pipera şi cuprinde 24 de case, fiecare cu 4 camere, cu o suprafaţă de 185 de metri pătraţi construiţi (129 mp utili) şi 180 de metri pătraţi de teren. Preţurile sunt de 95.000 euro, plus TVA, insclusiv 3 locuri de parcare.

Din cele 24 de case mai sunt la vânzare 9, complexul fiind dezvoltat de investitori români.

Aceiaşi investitori au dezvoltat şi complexul Omnix City, situat în Voluntari, în apropiere de Metro, cu 180 de apartamente, în două blocuri. Complexul a fost finalizat în anul 2010, iar 30 de locuinţe sunt încă nevândute. Preţul este de 800 de euro/mp, iar apartamentele au de la o cameră (53 metri pătraţi-55 metri pătraţi), până la patru (155 metri pătraţi). Apartamentele cu patru camere se vând cu două locuri de parcare incluse, iar preţul final ajunge la 142.920 de euro, iar celelalte cu unul, în acest caz preţurile pornind de la 42.750 de euro pentru o garsonieră, de la 45.840 de euro la 2 camere şi de la 80.416 euro la 3 camere. Preţurile nu includ TVA.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie