Jurnal de curs- ziua IV

 

Cat de usor le este viitorilor nostri colegi sa puna intrebari si sa dea raspunsuri la probleme care ne framanata si pe noi, si la care inca nu am gasit solutii. E atata inocenta si bun simt in perspectiva din care vad situatia medierii din acest moment, incat am luat notite.
AlmaroZiua a fost dedicata unei scurte istorii a medierii in lume, si mai ales in Europa, si cadrului legal al medierii in Romania.
Fiind vorba de legea care reglemeneaza profesia de mediator si de institutia ce autorizeaza mediatorii, implicarea in discutii a ajuns la cote inalte. E adevarat ca i-am ascultat cu multa atentie. Sunt diferiti de mine si experienta lor iese la iveala in fiecare intrebare.
Vor sa stie lucruri punctuale. Fiecare are cate un interes pe un anumit segment. Cand nu simt ca sunt lamuriti complet, insista. Sau revin. Cu prima ocazie. Cauta si gasesc cai laterale. Devin creativi.
In pauze atmosfera e destinsa. Se povestesc intimplari, se spun glume, se rade. Ca apoi sa se munceasca serios.
Au inceput sa simta ca le oferim o cantitate mare de informatii intr-un timp relativ scurt, si de unde se intrebau pentru ce este o saptamana pauza intre cele doua sectiuni ale cursului, au ajuns sa aprecieze timpul pe care il vor avea la dispozitie pentru a fixa cunostiintele, pentru a se odihni inainte de a doua saptamana de curs.
Au initiative, au propuneri. Cel mai adesea isi exprima dorinta sa vada formatorii in rolul de mediator.
Isi cauta tipare. Si eu am cautat. Si mi l-am gasit pe al meu propriu.

Anca Lucia Stancu, formator

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie