Care sunt oamenii de afaceri care lupta pentru pozitia de administrator al SIF Moldova
Echipa din jurul preşedintelui actual al Societăţii de Investiţii Financiare Moldova (SIF2), Costel Ceocea, tabăra Băncii Transilvania şi cea a omului de afaceri Mihai Rotaru se luptă tot mai dur pentru a câştiga dreptul de administrare a celor 1,47 miliarde de lei ale SIF2. Printre candidaţii cei mai curtaţi pentru a înclina balanţa, s-ar număra fostul comisar CNVM Bogdan Chetreanu şi fostul director general al Bursei, Valentin Ionescu, potrivit unor surse de piaţă. Un al treilea, Mircea Oancea s-a retras.
Cei 22 de candidaţi, care iniţial şi-au anunţat intenţia de a obţine unul dintre cele 7 posturi de administrator al SIF Moldova (SIF2), îşi negociază tot mai dur capacitatea de a atrage voturile acţionarilor în AGA din 17 aprilie. Atunci se va decide cine vor fi cei 7 administratori ai averii de 1,47 miliarde euro a societăţii, una dintre SIF-urile cu cel mai lichid portofoliu şi cu un mare număr de investitori străini.
Jocurile sunt suficient de dure ca să-l determine să se retragă din competiţie pe Mircea Oancea, fostul preşedinte al Comisiei de supraveghere a pensiilor (CSSPP), în prezent director general adjunct în cadrul instituţiei.
Totodată, nicio tabără nu mai este foarte sigur conturată.
Grupul lui Mihai Rotaru, din care face parte si Andrei Hrebenciuc, i-ar fi atras de partea sa pe fostul comisar CNVM Bogdan Chetreanu şi pe fostul director general al Bursei, Valentin Ionescu, potrivit unor surse din piaţă. Valentin Ionescu, care face parte din echipa preşedintelui Costel Ceocea, a infirmat că ar lupta împotriva actualului său şef. “Eu nu îl cunosc personal pe Andrei Hrebenciuc şi nu am negociat nimic cu el. Candidatura mea la SIF Moldova este una independentă aşa cum a fost şi poziţia mea în board. Am lucrat bine cu actualul preşedinte şi rămâne să decidă acţionarii cine merită sau nu să facă parte din viitorul Consiliu”, a declarat Ionescu.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!