Codul fiscal modificat: TVA poate fi dedusa si in baza bonurilor fiscale

 

casa-marcatDeducerea TVA pentru achiziţiile de bunuri şi servicii se face şi pe bază de bonuri fiscale, începând cu data de 14 martie. În anumite condiţii.

Legislaţia europeană, transpusă şi la noi acum, dă posibilitatea de a permite operatorilor economici să emită facturi simplificate dacă valoarea acestora este de cel mult 100 euro, inclusiv TVA, la cursul din data exigibilităţii TVA. Având în vedere că bonurile fiscale conţin elementele minimale ale unei facturi simplificate şi acestea pot constitui documente pe baza cărora se poate deduce TVA (prin H.G. nr. 84/2013, care a intrat in vigoare la 14 martie, au fost stabilite condiţiile în care TVA poate fi dedusă pe baza bonuri fiscale).

Astfel, pentru orice achiziţii de bunuri şi servicii, TVA poate fi dedusa de beneficiar  pe baza de bonuri fiscale a caror valoare individuala, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro, daca furnizorul/prestatorul a menţionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului.

Cursul de schimb utilizat pentru determinarea în euro a valorii bonului fiscal  este cursul din data emiterii bonului fiscal. Aceste prevederi sunt aplicabile inclusiv pentru livrarea de carburanţi auto pe baza de bonuri fiscale.

Economica.net

 

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie