Inspectia Judiciara a CSM verifica modul in care este folosit sistemul ECRIS in instante

 

Stiva de dosareAu loc controale fara precedent in justitia romaneasca. Dupa arestarea celor doua judecatoare, pentru coruptie, apare si suspiciunea ca un grefier al Tribunalului Bucuresti ar fi manipulat sistemul prin care se repartizau dosarele in instanta.

Inspectia Judiciara va incerca sa afle daca dosarele au ajuns sau nu la anumiti magistrati, dupa cum dictau interesele unora sau altora dintre inclupati.

Sefii CSM n-au mai asteptat intrunirea plenului si au cerut Inspectiei Judiciare sa verifice acuzatiile Directiei Nationale Anticoruptie, potrivit carora un grefier de la Tribunalul Bucuresti ar fi incasat bani de la avocati ca sa manipuleze sistemul informatic astfel incat dosarele penale ale unor interlopi sa ajunga la anumiti magistrati corupti.

Documentele care stau la baza oricarui proces ajung initial la registratura generala a instantei, unde in functie de obiectul dosarului – civil, penal sau comercial – pe baza unor indicatori sau coeficienti care tin de complexitatea cauzei, de nivelul de urgenta sau gradul de ocupare al judecatorilor, este distribuit de sistem unei anumite sectii.

Stirile ProTV

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie