Senatorii Sorin Lazar si Kerekes Karoly sunt anchetati penal pentru ca si-au angajat rude la cabinetul parlamentar

 

Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa înceapa urmarirea penala împotriva senatorului PSD Sorin Lazar si a deputatului UDMR Kerekes Karoly, informeaza Romania TV. Cei doi sunt acuzati ca si-au angajat rude la cabinetul parlamentar.

justitieDemersul procurorilor a fost facut la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate care a descoperit ca cei doi si-au angajat rude la cabinetul de parlamentar.

Inspectorii de integritate au sesizat PICCJ, în noiembrie 2011, pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazar care a favorizat numirea fiului sau în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi.

În urma evaluarilor demarate la data de 28 iunie 2011, inspectorii de integritate au constatat ca Sorin Lazar, senator PSD, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazar, în perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, încalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, potrivit Medifax.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul parlamentarului a fost de 6.434 lei.

Lazar a fost audiat luni la PICCJ, iar în urma audierii procurorii au dispus începerea urmarii penale.

Tot luni, s-a început urmarirea penala împotriva lui Kerekes Karoly, pe care ANI îl acuza ca si-a angajat fiul la biroul parlamentar în mod repetat. În plus, Kerekes ar fi încheiat trei contracte civile de presatir servicii chiar cu sotia sa.

Iulian Tudor, RomaniaTV

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie