Bugetele statelor membre UE vor fi evaluate pentru reducerea deficitelor bugetare

 

Uniunea bancara europeanaLiderii europeni au aprobat un sistem de evaluare a bugetelor din punct de vedere structural, astfel încât state precum Franţa, Spania şi Portugalia să poată obţine timp suplimentar pentru reducerea deficitelor bugetare, având în vedere agravarea recesiunii şi creşterea şomajului.

Apelurile de promovare a creşterii economice au venit chiar şi din partea cancelarulu igerman Angela Merkel, liderul european cel mai asociat măsurilor de austeritate, relatează Bloomberg.

Participanţii la summit au aprobat un sistem de evaluare a bugetelor din punct de vedere structural, folosind un cod pentru acordarea unor ţări ca Franţa, Spania şi Portugalia a unei perioade de timp suplimentare pentru reducerea deficitelor bugetare. Totuşi, obiectivul principal rămâne echilibrarea bugetelor şi nu s-a vorbit despre programe mari de cheltuieli sau emisiuni de obligaţiuni. „Dacă este prea multă austeritate, va fi prea mult şomaj. Este nevoie de flexibilitate, dacă dorim să facem o prioritate din creşterea economică”, a spus preşedintele francez Francois Hollande.

Declinul economic a devenit cea mai mare problemă a zonei euro, înlocuit criza datoriilor suverane, astfel că statele UE sunt nevoite să prelungească termenele de reducere a deficitelor.

REALITATEA.NET

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie