Grup Servicii Petroliere participa la licitatia de atribuire a lucraririlor de foraj din Marea Neagra

 

Zacamant Marea NeagraGrup Servicii Petroliere, companie de foraj marin care face parte din grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, s-a înscris la ceea ce ar putea fi licitaţia anului în domeniul petrolier în vederea câştigării unui contract cu gigantul ExxonMobil şi Petrom pentru lucrări în Marea Neagră.

Potrivit informaţiilor disponibile, valoarea contractului por­neşte de la 250 mil. dolari şi poate ajunge până la 750 mil. dolari şi presupune forarea a 7 sonde în blocul offshore Neptun, acolo unde deja cele două companii implicate în explorare, Petrom şi Exxon, au avut primele semnale pozitive privind o acumulare de gaze de circa 84 de miliarde de metri cubi.

„Participăm la licitaţie şi pentru contractul-cadru al ExxonMobil, dar încă nu s-au anun­ţat câştigătorii“, au fost singurele declaraţii făcute de Co­mănescu, ieri la Baku, Azerbaidjan, pe această temă. Omul de afaceri nu a precizat exact despre ce licitaţie este vorba, dar potrivit unor surse din piaţă contractul „vânat“ de Grup Servicii Petroliere ar fi cel legat de forajul în Marea Neagră.

Roxana Petrescu, Andreea Neferu, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie