Colegiul Farmacistilor din Romania acuza lanturile de farmacii de concurenta neloiala

 

farmaciePreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Dumitru Lupuliasa, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că există câteva lanţuri de farmacii care fac concurenţă neloială, practicând „nişte preţuri care sunt imposibil de realizat de către majoritate” şi că este nevoie de o reglementare legislativă.

Dumitru Lupuliasa a declarat jurnaliştilor că există câteva lanţuri de farmacii care nu procedează corect, acuzându-le de concurenţă neloială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Se constată o concurenţă neloială, în sensul în care anumiţi furnizori, deci anumite farmacii, practică nişte preţuri care sunt imposibil de realizat de către majoritate. Şi atunci, majoritatea ca şi număr, dar poate nu ca forţă economică, suntem îngrijoraţi pentru că nu se face un serviciu etic, ci accentul cade mai mult pe partea comercială”, a spus el.

Potrivit sursei citate, nu aceasta este menirea farmacistului.

„Şi atunci, se simte nevoia unei reglementări, pentru că legislativ nu este reglementat cum să faci reclamă la o farmacie şi cum nu. Toată lumea iubeşte anumiţi actori, dar nu poţi să le pui în gură că să vină la noi, că la noi e mai bine, consumaţi de la noi, că la noi sunt mai frumoase (medicamentele). Medicamentele sunt aceleaşi peste tot şi, cel mai important, contează respectarea prescripţiei medicale şi toate sfaturile utile pe care specialistul le poate da”, a spus Lupuliasa.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie