Judecatorul Petre Podea a fost trimis in judecata de catre DNA

 

9652741-judge-s-gavel-and-law-book-3d-illustrationRelaţiile dintre afacerişti, interlopi şi magistraţii din justiţia prahoveană au atins noi culmi, odată cu trimiterea în judecată a lui Petre Podea (61 de ani), judecător suspendat de la Tribunalul Prahova. Şpăgile şi atenţiile pentru eliberarea din arest a unor cunoştinţe comune sunt de tot râsul. Două – trei mii de lei, apoi câteva comisioane, două – trei kilograme de carne pentru cârnaţi, ceva „şoricel mai frăgezel”, sau „nişte smântânică, acolo”.

Datele apar în rechizitoriul DNA prin care a fost trimis în judecată magistratul care a intervenit la o colegă, de la Judecătorie Ploieşti, pentru a-l elibera condiţionat pe deţinutul Niculae Bordeanu. Podea, fost ofiţer de Securitate, a fost coleg de complet cu judecătorul Dumitru Rebegea, anchetat pentru corupţie după ce i-a pus în libertate pe temuţii intelopi Florin Pîrjol, zis „Ghenosu” şi Sandu Zamfir, zis „Austrianu”. Filiera eliberărilor dubioase de la Tribunalul Prahova a fost oprită în februarie 2013, atunci când judecătoarea Corina Anca a refuzat net promisiunea de şpagă.

Podea a fost înregistrat atunci când îi cerea să-l pună în libertate pe Bordeanu. „Păi tu m-ai…ţiam zis, am vrut să-ţi dau şi numărul de dosar şi tot şi tu ai zis «Lasă, dă-mi numai numele». Şi ţi-am zis numele. Uită-te şi tu astăzi şi vezi poate să-i…să-i admiteţi, decât să-i admiteţi ăsta. Că eu dacă nu-i admiţi, chiar dacă face recurs, eu în trei zile, eu sunt de serviciu în perioada aia, eu o rezolvăm… şi dacă trebuie ceva?… Ai înţeles…? Să-mi zici, ca să ştiu… Că dacă se poate…sau dacă nu, dă-l în p… măsii,” explica Petru. Într-o altă convorbire, judecătorul deplânge vremurile trecute când funcţiona un adevărat mecanism între magistraţi, avocaţi şi înculpaţi, înspre binele tuturor, fără teama de a fi interceptat şi pârât la DNA . „Bă, eu nu mai ştiu cum să vorbesc cu oamenii în ultima vreme şi mai ales cu colegii mei. Nu mai e pleiada aia a noastră, cum vorbeam noi între noi, deschis. Te rog să mă crezi”, se destăinuia judecătorul.

Virgil Burla, Ionel Stoica, EVZ

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie