Comisia Europeana va reglementa compensatiile pentru pasagerii al caror zbor este amanat

 

intarziere-avionCei care calatoresc cu avionul se vor bucura curand de noi drepturi. Printre reglementari se numara si compensatiile pentru pasagerii al caror zbor este amanat, transmite BBC.

Uniunea Europeana a dezvaluit miercuri o serie de noi reguli menite sa vina in sprijinul celor care calatoresc cu avionul. Printre acestea se numara si obligativitatea operatorilor de a isi redirectiona pasagerii catre companii rivale, in cazul in care zborul initial are o intarziere mai mare de 12 ore.

Exista, insa, si exceptii de la regula. Spre exemplu, relocarea nu se aplica in cazul in care exista daune de natura mecanica la bordul avionului, insa dezastrele naturale si grevele personalului se incadreaza in noua lege.

Comisia Europeana sustine ca noile reguli, care nu vor intra in vigoare mai devreme de 2014, sunt menite sa dea mai multa siguranta pasagerilor.

„Este foarte important pentru pasageri ca aceste reguli sa nu existe numai pe hartie. Toti avem nevoie sa ne putem sprijini pe ele atunci cand conteaza cel mai mult, cand lucrurile merg prost. Stim ca cea mai importanta prioritate pentru calatori este sa ajunga la destinatie, asa ca ne concentram pe informarea eficienta si realocarea zborurilor”, spune Siim Kallas, comisar pe transport in Uniunea Europeana.

InCont

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie