Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind instituirea unor masuri speciale pentru protectia obiectivelor militare

 

scut antirachetaPlenul Senatului a adoptat, ieri, în unanimitate, un proiect de lege privind instituirea unor măsuri speciale pentru protecţia obiectivelor militare care fac parte din Sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice.

Potrivit raportului Comisiei pentru apărare, proiectul de lege are ca obiectiv adoptarea unor măsuri în scopul instituirii unei zone cu regim de protecţie specială în jurul obiectivelor militare în care vor fi instalate elemente ale sistemului de apărare antirachetă, potrivit prevederilor Acordului dintre România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA, semnat la Washington la 13 septembrie 2011, care a fost ratificat de România prin Legea nr. 290/ 2011.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, fiind dezbătut luni de Senat în calitate de Cameră decizională. Elemente ale scutului antirachetă vor fi amplasate în localitatea Deveselu din judeţul Olt.

Curierul National

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie