Teo Trandafir si Ion Dedu sustin cursul ” Succesul in mediere- Comunicare si dezvoltare personala”

 

Un mediator are nevoie de calitati si insusiri deosebite pentru a avea succes in cariera sa. Nu orice absolvent al cursurilor de formare initiala gaseste in sine curajul sau momentul potrivit pentru a porni la drumul de mediator autorizat pe cont propriu. Unii s-au pregatit si au absolvit cu succes cursurile, dar au decis sa mai astepte pana in momentul deschiderii propriului birou. Altii au reusit, dar sunt momente in care simt nevoia de a se deschide catre ceilalti sau le lipseste un cadru in care sa se poata intalni cu profesionisti asemeni lor.
Teo TrandafirCursul nostru se adreseaza lor si nu numai. Doua elemente importante in atingerea succesului ca mediator sunt abilitatile de comunicare si dezvoltarea personala.
Tematica:
Cine sunt si ce-mi doresc cu adevarat
Luarea deciziilor pentru mine
Imaginea de sine – Stima de sine
Comunicarea cu persoanele in conflict
Comunicare asertiva si persuasivitate
Introspectia – izvorul solutiilor pentru problemele mele
Succesul – o provocare pentru care trebuie sa fii pregatit
„Cine sunt si ce-mi doresc cu adevarat?
Ce as putea face pentru a ma simti implinit sau chiar fericit?” Acestea sunt intrebarile noastre de fiecare zi. Punandu-ne in situatia de a raspune, parem uneori incurcati de complexitatea raspunsurilor. Nu va oferim solutii, ci mijloace prin care sa le gasiti singuri, asa cum orice mediator priceput intelege s-o faca.
„La orice varsta iau o decizie fundamentala pentru mine, e momentul potrivit”.
Fiecare etapa a vietii noastre este plina de suprize si bucurii, care uneori trec pe langa noi pentru ca suntem prea prinsi in propriile realitati pentru a le descoperi. Vom zabovi asupra deciziilor luate de Dvs. in ultima vreme, printre care si cea de a deveni mediator, pentru a intelege ca asta s-a intamplat pentru ca era momentul.
„Nu-mi e rusine cu cine sunt si nici de sentimentele mele”.
Ne-am obisnuit sa ne ascundem trairile, pentru ca ceilalti s-au obisnuit sa ne judece pentru ele. Bucuria, tristetea, fericirea, furia, disperarea sunt sentimentele noastre, fac parte din ceea ce suntem. Vom vorbi deschis despre lucrurile pe care le-am dori exprimate catre o societate care pare nepregatita pentru noi.
„Introspectia, izvorul solutiilor pentru problemele mele”.
Traim intr-o perioada hiper tehnologizata. Daruim, fara sa ne dam seama, timpul nostru liber, clipe pretioase celor din jur. Pana la un punct, asta ar fi trebui sa facem. Vom incerca impreuna sa identificam momentele pe care trebuie sa ni le petrecem in singuratate, constientizand care ne sunt dorintele, caile de acces la ele sau la propriul eu.
„Despre omul frumos”.
Toti suntem frumosi, generosi si empatici. Nici macar unul dintre noi nu poate spune altminteri despre sine. Impreuna, vom intelege ca suntem parte dintr-un intreg care traieste prin fiecare dintre noi. Acest tip de experienta ne va ajuta sa intelegem mai bine problemele celor care ne solicita ajutorul, in calitate de mediatori, sau pur si simplu ne va deschide orizontul catre asteptarile celorlalti de la noi.
„Succesul, o provocare pentru care trebuie sa fii pregatit”.
Odata identificat raspunsul la intrebarea „cine sunt si ce-mi doresc?”, caile spre idealul dorit incep sa se clarifice, incetul cu incetul. Suntem insa pregatiti pentru succes? Ne va schimba oare acesta relatiile cu apropiatii, cu noi insine, cu societatea? Vom invata impreuna sa ne pregatim pentru succes si sa nu lasam indeplinirea unui vis sa devina sursa singuratatii noastre.
Program curs:
15.03 – orele 14.00 – 19.00
16.03 – orele 09.00 – 14.00
17.03 – orele 09.00 – 14.00
Locatie de desfasurare: Institutul Bancar Roman – Universitatea Financiar Bancara
Cursul este avizat de Consiliul de Mediere ca formare continua pentru mediatori (15 puncte profesionale)
Costul cursului: 1000 lei

Andreea Radut, Pro Training Mediation

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie