Ion Ionita, fost primar al comunei Agigea, condamnat la 9 ani de inchisoare pentru coruptie

 

coruptie-2Fostul primar al comunei constănţene Agigea Ion Ioniţă a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de mai multe fapte de corupţie, printre care deturnare de fonduri şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat, marţi, pe fostul primar al comunei Agigea Ion Ioniţă la nouă ani de închisoare cu executare, pentru un prejudiciu de peste două milioane de euro adus Consiliului Local şi unor persoane fizice. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, citat de MEDIAFAX, fostul primar este acuzat că în anul 2002 a dispus scoaterea din domeniul privat al localităţii a unei suprafeţe de teren de peste 31 de hectare, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens. Oficial, terenul urma să acopere cererile formulate de mai multe persoane ce solicitau reconstituirea dreptului de proprietate, însă intenţia reală a lui Ioniţă a fost ca o parte din această suprafaţă să ajungă în posesia unei persoane fizice – Ion Sandu, la un preţ derizoriu.

Astfel, el a contactat nouă persoane, majoritatea bătrâni şi bolnavi, şi le-a spus că terenurile pentru care solicitau reconstituirea dreptului de proprietate sunt situate într-o zonă neproductivă, la mari distanţe de localitate, astfel că valoarea lor de tranzacţionare era mică. De asemenea, le-a mai spus că, pentru a-i ajuta, le-ar putea găsi o persoană interesată de achiziţionarea terenului, condiţionând însă avizarea favorabilă a cererii de întocmirea unei procuri de reprezentare, pentru a se putea ocupa, personal, de întocmirea tuturor documentelor.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie