Noua organizare teritoriala a Romaniei trebuie sa asigure un numar mic de regiuni

 

regionalizare1Liviu Dragnea afirmă că trasarea noilor regiuni va ţine seama atât de componenta culturală, cât şi de cea a comunicaţiilor existente între actualele judeţe. Vicepremierul a precizat, duminică seara, la România TV, că noua organizare teritorială trebuie să asigure un număr mic de regiuni, adăugând că noile capitale regionale nu trebuie să fie neapărat oraşele cele mai dezvoltate.

„O împărţire cu foarte multe regiuni nu are sens. Dacă facem o regiune din două judeţe, mai bine nu o mai facem. Există trei tipuri de regiuni: un tip bazat pe fundamentele culturale, un tip care se bazează pe relaţiile funcţionale, pe comunicaţii şi un tip care le combină pe cele două. De asta avem nevoie”, a declarat Dragnea.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că regionalizarea trebuie făcută astfel încât să fie în avantajul fiecărui judeţ care va fi încorporat în noua supra-structură.

„Fiecare judeţ trebuie să beneficieze de regionalizare. În America, capitala statului nu este cel mai dezvoltat oraş. Ideea e să nu facem cetăţenii să se ducă la regiune. Consiliile judeţene vor primi competenţe. Luăm de la guvernul central şi ducem competenţele la regiuni”, a precizat Dragnea, subliniind că stabilirea reşedinţelor regionale va fi făcută în urma unei analize detaliate.

RTV.NET

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie