Educatia media ar putea deveni materie scolara

 

copii-tvValentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, a declarat vineri, la dezbaterea „Nu va uitati copiii la TV – Vezi ce vede copilul tau”, ca intre materiile scolare ar fi necesara si educatia media, cu o periodicitate cel putin lunara. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) organizeaza, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea „Nu va uitati copiii la TV – Vezi ce vede copilul tau„, la care a participat si ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

La eveniment sunt prezenti si specialisti din domeniul sanatatii si ai educatiei, reprezentanti ai mediului academic, ai asociatiilor de parinti si ai ONG-urilor care desfasoara activitati in domeniul educatiei nonformale si reprezentanti ai unor radiodifuzori care difuzeaza programe pentru copii.

In acest context, Valentin Jucan, membru al CNA, a spus ca degradarea spatiului audiovizual se rasfrange asupra copiilor si tinerilor. Jucan a mai spus ca, pentru acestia, puterea exemplului negativ, preluat din spatiul audiovizual, are toate caracteristicile a ceea ce se numeste „coruptie'”, respectiv „coruptia spirituala”.

Stirile ProTV

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Nicoleta spune:

    Educatia media este deja materie școlară la liceu. Vezi http://www.activewatch.ro/ro/educatie-media/resurse/despre-cursul-optional-competenta-in-mass-media/
    Și în materia „Studii Sociale”, clasa a XII-a. E loc și de mai bine.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie