Dragoste si business. Cum se separa afacerile in Romania
Unii parteneri de afaceri reușesc să se despartă prieteni, însă alții transformă separarea într-o luptă pe viață și pe moarte, fără a realiza că prin asta afectează chiar companiile pe care și le dispută.
Dragoste și business
Sunt destule situații în care divizarea afacerilor vine după un divorț. Probabil cel mai celebru caz de acest gen este cel al soților Șucu. La sfârșitul lui 2006, fondatorii grupului Mobexpert au decis să-și separe clar și afacerile, nu doar viața de familie. În schimbul celor 40% din Mobexpert pe care le deținea, Camelia Șucu a primit 40 de milioane de euro. În același timp, Dan Șucu i-a vândut acțiunile deținute în Class Mob, divizia de mobilier de lux a grupului, fosta soție ajungând să dețină 100% din această companie. Tranzacția a avut loc după ce firmele vizate au fost evaluate de PricewaterhouseCoopers România.
Presa vremii a scris că mai multe fonduri de investiții s-au arătat interesate de pachetul de acțiuni deținut de Camelia Șucu. Aceasta a dezvăluit că oferta primită de la potențialii investitiori a fost aproximativ la fel cu cea a fostului soț. „Însă mi s-a părut mai potrivit ca afacerea să rămână în familie“, și-a explicat ea decizia.
O altă despărțire amiabilă s-a înregistrat și în cazul cuplului Cristi și Mihaela Borcea. Potrivit unei decizii de divizare din 2011, activele Crimbo Gas 2000 SRL, firmă în care fostul patron de la Dinamo deținea 38%, iar soția sa 62%, au fost împărțite între cei doi. Astfel, Mihaela Borcea a preluat, prin intermediul unei companii deținute în totalitate (Michelle SRL), o clădire formată din subsol, parter, două etaje și pod, în suprafață totală de peste 900 de metri pătrați, plus teren de 330 de metri pătrați, pe Calea Floreasca din Capitală, dar și un teren neconstruit de 330 de metri pătrați în aceeași zonă. De asemenea, Michelle SRL a preluat și un spațiu comercial în orașul Pantelimon, dar și un motel cu trei etaje în Botoșani.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!