Autoritatea Nationala Sanitara, Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor demareaza un control extins al calitatii laptelui produs in Romania

 

LaptePreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară, Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Mihai Ţurcanu, a dispus, joi dimineaţă, demararea unor controale extinse, la nivel naţional în ceea ce priveşte calitatea laptelui materie primă, informează ANSVSA.

Decizia a fost luată în urma depistării depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină la probele de lapte prelevate de inspectorii ANSVSA, de la o fermă, în cadrul programului de autocontrol.

Probele de lapte au fost recoltate în data de 4 martie, iar în urma rezultatelor analizelor, în data de 5 martie, a fost declanşată alerta prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.

În aceste condiţii, în aceeaşi zi, toată cantitate de lapte din care s-au prelevat probele, de 13.855 de litri a fost sechestrată şi au fost stopate livrările de lapte crud către toate unităţile de procesare lapte şi vânzarea directă prin intermediul automatelor de lapte.

De asemenea, s-a dispus scoaterea din alimentaţia bovinelor a întregului lot de furaje contaminate şi administrarea unei raţii bazate pe materii prime care nu sunt contaminate şi s-au prelevat probe suplimentare din materiile prime utilizate pentru raţia care se administrează în prezent a vacilor cu lapte.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie