Ce motive invoca angajatii care lucreaza fara forme legale in fata instantei de judecata

 

InstantaFirma de avocatură Gîlcă & Vasiliu, specializată în dreptul muncii, a realizat un top 5 al declaratiilor date în fata instantelor de judecată de angajaţii depistaţi fără forme legale.

În faţa inspectorilor ITM, aceştia recunosc că desfăsoară activitate pentru patroni, dar îşi schimbă ulterior declaratiile în fata instantei de judecată.

Cum arată o astfel de scuză inventivă: „La data controlului nu prestam activitate pentru petentă ci îmi sudasem pentru mine un cărucior pentru butelie, proprietatea mea. În acea zi, după ce am terminat de sudat pentru mine, m-a rugat un sofer al SC Y SRL să-i sudez o treaptă de la scară, care se rupsese, activitate care nu mi-a luat mai mult de 10 minute, timp în care au venit inspectorii”. Primele scuze din top:

1. „Nu am lucrat niciodată pentru petentă si nu eram plătită, declaratia scrisă fiind dată pe fondul unor probleme personale, fiind foarte tensionată si temându-mă că agentul constatator nu va crede faptul că o ajutam pe administratoră 2 zile, întrucât aceasta era bolnavă”.

2. „Nu cunosc unde este sediul societătii petente, că nu lucrez pentru această societate si prin urmare nu am încheiat cu aceasta nici un contract de muncă. În ziua controlului, am fost chemată de verisoara sa, respectiv sotia fiului administratorului societătii petente să o ajut la curătenie în vila ce fusese ridicată, astfel încât am fost surprins de inspectorii ITM care mi-au dictat ce să scrie în declaratia dată”.

REALITATEA.NET

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie