Judecatorul Adrian Neacsu acuza procurorii DNA ca ar fi comis o serie de abuzuri in dosarul in care este anchetat penal

 
Adrian Toni Neacsu

Adrian Toni Neacsu

Judecătorul Adrian Neacşu, membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a devenit subiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii DNA după ce a cerut demisia procurorului Oana Hăineală din funcţia de preşedinte al CSM. Jurnalul Naţional a relatat despre faptul că procurorii DNA au ridicat calculatorul judecătorului fără a avea o autorizaţie din partea unui judecător, ci doar o aprobare din partea preşedintelui CSM, Oana Hăineală.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei, judecătorul Adrian Neacşu prezintă pe larg abuzurile pe care DNA le-a comis în acest dosar. Mai mult, magistratrul spune şi ce documente se aflau în unitatea centrală ridicată de către anchetatori: „documente personale în legătura cu activitate mea de membru CSM şi, mai ales, o serie de documente vizând activitatea Secţiei pentru judecători a CSM din perioada conflictului creat în jurul alegerii preşedintelui CSM, respectiv documente de poziţie şi strategie aparţinând secţiei pentru judecători, comunicări către instanţele judecătoreşti sau către reprezentanţii Comisiei Europene şi ai ambasadelor unor state străine la Bucureşti”.

Totodată, magistratul face referire şi la răspunsul pe care l-a primit din partea DNA: „Ceea ce mi s-a comunicat oficial în facsimilul trimis pe adresa avocaţilor mei este şocant şi revoltător”.

Gabriela Stefan, Jurnalul

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie